Din cauza lipsei tot mai acute de muniție, rezerviștilor ruși mobilizați în toamna anului trecut li s-a cerut să atace inclusiv cu lopețile din dotare, conform ministrului britanic al Apărării.

Mai mult, conform raportului, citat de BBC, modelul acestor lopeți, folosite în special la săparea tranșeelor, este unul conceput în anul 1869, iar de la acea dată nu s-a schimbat foarte mult.

"Letalitatea modelului de lopată MPL-50 este în mod special mitologizată în Rusia", a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace.

De asemenea, a adăugat acesta, faptul că această lopată este folosită nu face altceva decât să confirme brutalitatea care a ajuns să caracterizeze acest război.

Ministerul Apărării din Marea Britanie spune de asemenea că există dovezi recente conform cărora a existat o creştere a luptei corp la corp în Ucraina şi că probabil a existat "mai puţin sprijin din partea focului de artilerie pentru că Rusia nu are muniţie".

În acest context, BBC notează de asemenea că unul dintre rezerviștii ruși s-a declarat incapabil atât din punct de vedere fizic cât și psihologic pentru un asemenea curs al acțiunii.

Cât privește punctul cel mai intens al luptelor din Ucraina, Bahmut, informațiile de pe front sunt neclare până în acest moment, numeroasele declarații ale părții ruse conform cărora ar fi înconjurat orașul fiind repsinse de partea ucraineană până acum.

Cu toate acestea, într-o nouă înregistrare video, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a transmis un mesaj sumbru conducerii de la Kremlin, sugerând faptul că dacă își va retrage trupele, frontul rusesc va colapsa cel puțin până la granița cu Rusia.

Sursa foto: Shutterstock / Anelo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri