Erica Wagner, o jurnalistă Financial Times, a făcut o vizită în Piața Obor din Capitală, aceasta fiind surprinsă atât de prospețimea produselor găsite, cât și de prețurile mici.

Asffel, aceasta își descrie vizita în Piața Obor din mijlocul legumelor vândute de Florian, un comerciant din piață care o uimește cu prospețimea unei salate verzi, dar nu numai.

Jurnalista e entuziasmată de asemenea de cele câteva legături de ceapă de primăvară pe care le găsește, "cu coadă lungă și luxuriantă", după cum le descrie ea însăși, dar și de "ridichiile crocante", de un "roșu aprins", pentru ca la final să insiste și asupra pătrunjelului și mărarului.

Ea remarcă de asemenea că toate aceste produse au costat-o 18 lei, o sumă infimă raportată la moneda britanică, de aproximativ 3,23 lire sterline.

"Ciocnirea civilizațiilor" nu se oprește însă aici. Astfel, Erica Wagner îi spune - cu ajutorul traducerii telefonului - lui Florian că salata a dispărut cu desăvârșire din Anglia. Bineînțeles, Florian e la rândul său nedumerit să afle acest lucru.

Dincolo de ilaritatea întâlnirii însă, are loc, bineînțeles, și "inițierea" lingvistică. Prin urmare, la capătul întâlnirii cu Florian, jurnalista știe deja să spună "mulțumesc".

Faptul că Piața Obor a impresionat-o cu adevărat pe Erica Wagner nu poate fi însă pus la îndoială, însă, din moment ce aceasta compară piața din București, nici mai mult, nici mai puțin decât cu Piața Lices din Rennes (Franța, n.r.).

„Sunt puține lucruri pe care le iubesc mai mult decât o piață europeană – îmi place în special Piața Lices din Rennes și piața fermierilor de două ori pe săptămână din Dern’sches Gelände din Wiesbaden -, iar Obor a fost adăugată acum pe lista mea de favorite”, spune aceasta.

În esență, Erica Wagner realizează însă o promovare meritată a uneia dintre piețele bucureștene consacrate, lăsând indicii și pentru alți străini care ar dori să o viziteze, cum ar fi apropierea de metrou.

Îniante de a încheia prin a spune că va reveni, negreșit, a doua zi, aceasta nu uită de asemenea să amintească și despre celelalte produse care pot fi găsite în Piața Obor, cum ar fi vinul fiert și, bineînțeles, micii, despre care spune că sunt o "pasiune națională".

Nu în ultimul rând, Erica Wagner le împărtășește doritorilor și rețeta unei supe de urzici, în care încearcă să pună de asemenea și lobodă, despre care afirmă că "nu a văzut-o niciodată în Marea Britanie".

Sursa foto: Shutterstock / LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri