Elon Musk este însoțit în jurul sediului Twitter de cel puțin doi bodyguarzi care îl urmăresc chiar până la toaletă, a declarat pentru BBC un inginer al companiei de social media.

Inginerul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a spus că bodyguarzii șefului său, al doilea cel mai bogat om al planetei, sunt „masivi” și „înalți” și ca și cum ar fi scoși dintr-un „film de la Hollywood”.

Nu este neobișnuit ca directori și directori executivi de vârf să fie însoțiți de bodyguarzi sau ca marile companii să cheltuiască sume considerabile de bani oferindu-le detalii de securitate.

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a primit o indemnizație anuală de securitate personală de 14 milioane de dolari pentru 2023. Această indemnizație acoperă cheltuieli cu personalul, echipamentele și îmbunătățirile rezidențiale pentru a ajuta la menținerea în siguranță a lui Zuckerberg și a familiei sale.

Totuși, folosirea de către Musk a gărzilor de corp în sediul central al Twitter, din San Francisco, sugerează însă o lipsă de încredere în angajații companiei, relatează BusinessInsider.

Musk a luat mai multe măsuri de protecție în ultimele luni

Tatăl lui Musk, Errol, a spus în ianuarie că se temea pentru siguranța fiului său, deși era protejat de „100 de paznici”. Musk a îmbunătățit sistemul de securitate al lui Errol pentru casa sa din Africa de Sud, cu paznici înarmați 24 de ore pe zi, camere și gard electric.

La scurt timp după ce a achiziționat Twitter în octombrie, Musk a concediat mii de angajați ai companiei ca parte a unei ample eforturi de reducere a costurilor.

El a scris pe Twitter în luna mai că preluarea Twitter „probabil nu îmi va crește speranța de viață”, răspunzându-i unui utilizator Twitter care i-a sugerat că ar trebui să „adauge mai mulți agenți de securitate în echipa ta”.

Detaliile de securitate ale lui Musk au intrat în centrul atenției în decembrie, după ce Musk a spus că un „hărțuitor nebun” a sărit pe o mașină în care își transporta fiul în Los Angeles. Departamentul de poliție din South Pasadena a declarat ulterior că suspectul din caz „este un membru al echipei de securitate a lui Elon Musk”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri