Regele Willem-Alexander al Ţărilor de Jos a lansat un mesaj feminist distinct, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, îndemnându-le pe femei să nu încerce să-i imite pe bărbaţi în timp ce-şi lasă amprenta asupra lumii, transmite DPA, citată de Agerpres.

Bărbaţii au făcut prea multe greşeli în ultimele mii de ani, a comentat monarhul în vârstă de 55 de ani de la Bratislava, în timpul unei vizite de stat în Slovacia, alături de soţia sa, regina Máxima.

În timp ce vorbea cu un grup de tineri despre egalitatea de gen, el le-a îndemnat pe femei să-şi folosească propriile talente şi să nu încerce să-i "copieze" pe bărbaţi, conform agenţiei de presă ANP, citată de DPA. Comunitatea modernă are nevoie de toate talentele unice, de diversitate şi de putere pentru a înflori, conform regelui olandez.

La el acasă, regele Willem-Alexander este înconjurat doar de femei: soţia lui, Máxima, 51 de ani şi fiicele Amalia, 19 ani, Alexia, 17 ani şi Ariane, 15 ani, aminteşte DPA.

De asemenea, în timpul vizitei, regina Máxima le-a încurajat pe tinerele slovace pe care le-a întâlnit să aibă încredere în ele.

La rândul ei, preşedinta slovacă Zuzana Caputová şi-a amintit de experienţele negative pe care le-a avut în politică ca femeie. "În timpul campaniei electorale a trebuit să mă confrunt cu remarci de genul că locul femeilor este în bucătărie, nu în politică. Este o lume a bărbaţilor. Dar eu cred că, chiar şi în politică, diversitatea este sănătoasă şi necesară", a spus ea.

Willem-Alexander este actualul rege al Regatului Țărilor de Jos începând cu 30 aprilie 2013, regatul cuprinzând Țările de Jos, Curaçao, Aruba și Sint Maarten.

Acesta a servit în marina regală olandeză și a studiat istoria la Universitatea Leiden, fiind de asemenea interesat în probleme internaționale de management al apei și de sport, conform Wikipedia.

Sursa foto: Shutterstock / DutchMen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri