Mai multe împușcături s-au auzit joi seara la Tel Aviv, în urma cărora trei persoane au fost rănite. Atacatorul a fost "eliminat", a anunţat ministrul israelian al Securităţii Interne, Itamar Ben Gvir.

"Atentat grav la Tel Aviv [...] Îl felicit pe poliţistul care, printr-un act curajos, l-a eliminat pe teroristul odios şi a salvat multe vieţi", a declarat Ben Gvir, potrivit unui comunicat publicat de ministerul israelian al Securităţii Interne, după cum citează Agerpres.

"Poliţia investighează un presupus atac terorist [...] un suspect a tras asupra unui pieton înainte de a fi neutralizat de poliţişti", a declarat anterior poliţia, potrivit unui comunicat. Trei persoane rănite au fost transportate la spital, a anunţat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

Atacul are loc în ziua în care șeful Pentagonului a ajuns în Tel Aviv, pentru a se întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu. Liderul american nu a putut, însă, să părăsească aeroportul din cauza protestelor masive ale cetățenilor care sunt furioși pe actualul guvern, condus și de extrema dreaptă.

Conflictul israeliano-palestinian a cunoscut o reluare marcantă a violenţei de la intrarea în funcţie, la sfârşitul lunii decembrie, a guvernului cu puternică orientare de dreapta condus de premierul Benjamin Netanyahu. Violenţele s-au soldat cu 75 de morţi de partea palestiniană şi 13 de partea israeliană de la începutul anului.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri