Elon Musk intră puternic pe zona de imobiliare și vrea să construiască un orășel lângă Austin, Texas, în care să locuiască și să muncească angajații companiilor sale, miliardarul având sedii ale Tesla, SpaceX și The Boring Company în statul din sudul SUA.

În timp ce își vindea toate locuințele, dormea pe la prieteni pe canapea sau își închiria locuințe mai ieftin decât o garsonieră în Drumul Taberei, excentricul miliardar cumpăra discret terenuri în Texas, în apropiere de Austin, în vecinătatea terenurilor pe care sunt construite halele în care lucrează angajați SpaceX și The Boring Company.

În total, în ultimii trei ani, Elon Musk a cumpărat peste 1.400 de hectare de teren lângă Austin.

Planurile lui Elon Musk ar fi rezultatul dorinței a construi un orășel în care angajații companiilor sale să locuiască și să muncească. Numele orășelului ar urma să fie Snailbrook, o aluzie la înființarea companiei care se ocupă de excavări.

Elon Musk le-a cerut celor de la The Boring Company să vină cu o mașinărie care să sape tuneluri mai rapid decât se mișcă un melc. În complexul industrial al lui Musk există deja un mini-complex, format din câteva case modulare, o piscină, sală de fitness și terenuri de sport, potrivit unor fotografii publicate recent de New York Post.

Ținând cont de faptul că la finele anului trecut apăreau informații potrivit cărora Elon Musk amenaja dormitoare în sediul Twitter din San Francisco, o practică neagreată de autoritățile americane, am putea presupune că al doilea cel mai bogat om al planetei nu investește în imobiliare nu pentru a-i avea ajuta pe angajați să ajungă de la muncă acasă mai repede, ci să ajungă mai repede la muncă de acasă.

Elon Musk, cel care a și locuit deja într-o casă modulară în curtea SpaceX, chiar vrea să-și facă un orășel, nu doar să construiască un complex rezidențial, iar din punct de vedere legal nu pare nimic complicat.

Legislația texană spune că poți crea un orășel, dacă reușești să strângi la un loc 201 rezidenți, și după ce primești aprobare din partea judecătorul regional. Lucru mai mult decât plauzibil ținând cont de numărul angajaților pe care îl au SpaceX și Boring.

Oficiali din cadrul companiilor lui Musk au confirmat în trecut că „șeful” lor are planuri mari în această direcție, unii vorbind despre construirea unei adevărate metropole.

Fosta iubită a lui Musk, compozitoarea și cântăreața Grimes, împreună cu Kanye West și un arhitect cu care a lucrat West au discutat în mai multe rânduri despre „cum ar arăta un oraș al lui Elon Musk”.

Chap Ambrose, un programator care locuiește în apropiere de complexul industrial al lui Elon Musk, unde ar urma să fie construit orășelul Snailbrook, spune că oamenii lui Musk s-ar strădui să țină secret acest proiect și că ar urma să-l anunțe în ultima clipă.

Totuși, potrivit publicației americane Wall Street Journal, oamenii lui Musk au depus în luna ianuarie documentația pentru un proiect imobiliar care include 110 locuințe, cu străzi, cu utilități, către autoritățile din Bastrop, un orășel de lângă Austin, de care aparține complexul industrial în care se află sediile Space X și The Boring Company.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri