Compania Industrial Securities din China va pastra controlul a 51% din firma, care va fi redenumita Industrial-Aegon Fund Management, potrivit surselor avizate. sefii companiei Aegon vor merge la Shanghai lunea viitoare, cel mai devreme, pentru anuntarea oficiala a afacerii, care sursele estimeaza ca va fi facuta marti.

"Mai multi investitori strategici printre care Aegon au inceput discutii cu compania Industrial Fund anul trecut, iar Industrial Fund a decis in sfarsit sa aleaga compania Aegon ca partener strategic", a declarat una dintre surse.

Industrial Fund, cu sediul in Shanghai, centrul financiar al Chinei, gestioneaza in prezent patru fonduri mutuale in valoare de 17 miliarde dolari (2,22 miliarde dolari), au spus sursele.

Citeste si:

Aegon a cumparat detinerea de 49% de la cativa actionari chinezi ai companiei Industrial Fund, potrivit surselor avizate.

Aegon a infiintat deja o companie cu capital mixt in China, iar rivalul Aegon de pe piata interna, ABN Amro a facut investitii intr-o companie cu capital mixt cu sediul la Beijing acum mai multi ani.

Oficialii companiei Industrial Fund au refuzat sa comenteze, iar reprezentantii Aegon nu au putut fi contactati pentru declaratii.