Grupul bancar Fortis, membru al acestui consortiul alaturi de spaniolii de la Santander, a afirmat ca bancile planuiesc sa ofere 30,40 euro in numerar plus 0,844 noi actiuni RBS pentru fiecare actiune ABN, ceea ce ridica oferta totala la 71,1 miliarde euro (aproximativ 96 miliarde dolari).

Fortis a mai precizat ca bancile mizeaza pe un nivel al economiilor care sa se ridice la 4,23 miliarde euro si majorari ale profitului de 1,22 miliarde euro pana la sfarsitul anului 2010.

Propunerile consortiului au fost pana in acest moment refuzate de managementul ABN Amro, care a acceptat oferta de preluare inaintata de grupul bancar britanic Barclays, de 63 miliarde euro.

Aceasta oferta nu impune nicio conditie legata de finantare, insa depinde de rezultatul votului actionarilor ABN Amro privind vanzarea diviziei americane a bancii olandeze, LaSalle, au adaugat reprezentantii Fortis.

Citeste si:

Intr-un memorandum publicat in data de 5 mai exista cateva detalii legate de impartirea bancii in cazul in care oferta consortiului va fi acceptata. Banca Fortis ar prelua activitatile din Olanda, precum si diviziile de clienti privati si cea de administrare a activelor.

In portofoliul RBS ar urma sa intre activitatile din America de Nord, Asia, Europa (exceptie facand divizia italiana Antonveneta), divizia Global Clients, precum si divizia de servicii pentru institutii financiare din America Latina, mai putin Brazilia.

Divizia comerciala, cea de larg consum din America Latina, banca Antonveneta si Interbank Consumer Finance vor fi preluate de Santander.