Consortiul condus de banca Royal Bank of Scotland a decis sa faca o oferta de preluare a grupului ABN Amro, de 38,40 euro pe actiune, valoarea totala ridicandu-se astfel la 71,1 miliarde euro, relateaza presa internationala.
Grupul bancar Fortis, membru al acestui consortiul alaturi de spaniolii de la Santander, a afirmat ca bancile planuiesc sa ofere 30,40 euro in numerar plus 0,844 noi actiuni RBS pentru fiecare actiune ABN, ceea ce ridica oferta totala la 71,1 miliarde euro (aproximativ 96 miliarde dolari).

Fortis a mai precizat ca bancile mizeaza pe un nivel al economiilor care sa se ridice la 4,23 miliarde euro si majorari ale profitului de 1,22 miliarde euro pana la sfarsitul anului 2010.

Propunerile consortiului au fost pana in acest moment refuzate de managementul ABN Amro, care a acceptat oferta de preluare inaintata de grupul bancar britanic Barclays, de 63 miliarde euro.

Aceasta oferta nu impune nicio conditie legata de finantare, insa depinde de rezultatul votului actionarilor ABN Amro privind vanzarea diviziei americane a bancii olandeze, LaSalle, au adaugat reprezentantii Fortis.

Intr-un memorandum publicat in data de 5 mai exista cateva detalii legate de impartirea bancii in cazul in care oferta consortiului va fi acceptata. Banca Fortis ar prelua activitatile din Olanda, precum si diviziile de clienti privati si cea de administrare a activelor.

In portofoliul RBS ar urma sa intre activitatile din America de Nord, Asia, Europa (exceptie facand divizia italiana Antonveneta), divizia Global Clients, precum si divizia de servicii pentru institutii financiare din America Latina, mai putin Brazilia.

Divizia comerciala, cea de larg consum din America Latina, banca Antonveneta si Interbank Consumer Finance vor fi preluate de Santander.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri