Elon Musk a avertizat că există asemănări între prăbușirea recentă a Silicon Valley Bank și criza care a declanșat prăbușirea de pe Wall Street din 1929, relatează BusinessInsider.

„O mulțime de asemănări din anul curent cu 1929”, a declarat CEO-ul Tesla pe Twitter, ca răspuns la afirmațiile făcute de Cathie Wood, CEO al Ark Invest.

Comentariile lui Musk vin după ce falimentele Silicon Valley Bank din California, precum și a Signature Bank și Silvergate Capital au zguduit piețele financiare.

Musk nu a specificat unde vede asemănări între 1929 și poziția actuală a acțiunilor din SUA – dar ar fi putut să facă aluzie la afirmația făcută de Cathie Wood într-un tweet anterior că popularitatea criptomonedelor precum bitcoin și ethereum a dus la scăderea nivelului depozitelor bancare pentru prima dată în ultimii 100 de ani.

La sfârșitul lunii octombrie 1929, Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 23% în două zile, semnalând începutul Marii Depresiuni.

Avertismentul lui Musk se confruntă cu majoritatea numelor de top din Wall Street, care au spus că prăbușirea SVB nu va declanșa o dezamăgire similară a pieței bursiere cu criza financiară din 2008 – cu atât mai puțin cu marele prăbușire din 1929.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri