Ministerul rus al Apărării intenționează să recruteze încă 400.000 de soldați în 2023, iar programul de recrutare va începe în curând, relatează presa rusă, citată de BusinessInsider.

Startul recrutărilor este de așteptat să fie dat la 1 aprilie, iar administrațiile regionale au fost deja informate cu privire la cotele de recrutare pe care trebuie să le îndeplinească.

Regiunilor Sverdlovsk și Chelyabinsk, de exemplu, li s-a transmis să obțină câte 10.000 de semnături până la sfârșitul anului 2023, potrivit Ura.Ru, o publicație de știri pro-Kremlin.

Și în Voronej, una dintre regiunile rusești cele mai apropiate de granița cu Ucraina, oficiali militari au fost văzuți distribuind citații rezidenților, spunându-le să-și actualizeze datele cu birourile de înrolare și înregistrare militară, potrivit BBC Rusia. Postul de știri rus Layout a raportat că armata rusă caută în special noi recruți cu profesii specializate, cum ar fi operatorii de artilerie sau armuri.

Totuși, autoritățile susțin că citația a fost emisă doar pentru a colecta informații și nu pentru a pune bazele unei a doua mobilizări, în contextul în care știrile despre recruții cu puțină pregătire și echipamente slabe care mor în masă au provocat temeri locale cu privire la un al doilea val de mobilizare.

Serghei Shoigu declara în decembrie 2022 că Ministerul Apărării încearcă să-și sporească armata de la 1 milion de personal la 1,5 milioane.

Grupul de mercenari Wagner căuta recruți prin licee

Grupul de mercenari Wagner din Rusia a încercat să recruteze în liceele din Moscova, distribuind chestionare și colectând datele de contact ale elevilor interesați care ar putea dori să devină „tineri războinici”, spune Ministerul Apărării britanic, relatează Euronews. De asemenea, se pare că Wagner recrutează în circa 40 de centre sportive din Rusia.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării spune că proprietarul grupului Wager, Yevgeny Prigozhin, „probabil a pierdut accesul la recrutarea în închisorile rusești”, din cauza disputelor continue cu conducerea militară a Kremlinului.

Wagner a promis grațiere prizonierilor care s-au înscris pentru a lupta în Ucraina, dar Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că aproximativ jumătate dintre prizonierii deja dislocați „au devenit probabil victime”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri