O ancheta asupra companiei japoneze producatoare de electronice NEC a relevat ca angajatii au plasat comenzi false si au luat mita, accentuand problemele de contabilitate cu care s-a confruntat compania in ultima perioada. NEC risca sa fie eliminata de pe lista Nasdaq.

O ancheta condusa de Biroul Fiscal Regional din Tokyo a descoperit ca zece angajati apartinand unui numar de cinci divizii ale companiei au fost implicati in plasarea de comenzi false unor subcontractori si in luarea de mita din partea acestora.

Valoarea totala a comenzilor false se ridica la 18 milioane de dolari, in timp ce mita primita de angajati s-a insumeaza 4,1 milioane de dolari.

"Ocurenta acestor tranzactii ilegale este extrem de regretabila. Ne cerem scuze tuturor celor afectati", a declarat compania. Reprezentantii NEC au adaugat insa, ca incidentul nu va afecta castigurile companiei si ca va incepe procedurile legale impotriva angajatilor.

Anul trecut, compania NEC si-a dezorientat investitorii, dupa ce a adus modificari de trei ori raportului financiar al companiei. Prima schimbare a intervenit dupa ce conducerea companiei a aflat ca un angajat al unei filiale a umflat cifrele de vanzari.

NEC Corporation este un grup de firme japonez care ofera o gama completa de produse competititve, adresate segmentelor corporatistit, individual, educational sau guvernamental. NEC este una dintre cele mai vechi companii internationale, fiind infiintata in anul 1899. Incepand cu anul 1994, NEC este prezent pe piata europeana a PC-urilor si serverelor.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Piata electro - IT creste cu 13% in 2018, sustinuta de telecom