Autorităţile UE de reglementare antitrust au efectuat percheziţii la o companie activă în sectorul băuturilor energizante, din cauza suspiciunilor că ar fi făcut parte dintr-un cartel şi a abuzat de poziţia dominantă pe piaţă, a anunţat Comisia Europeană, conform Agerpres.

Producătorul austriac de băuturi energizante Red Bull a confirmat că unele din sediile sale din UE au fost percheziţionate, a informat agenţia austriacă de presă APA, deşi compania nu a dorit să facă comentarii suplimentare când a fost contactată de Reuters.

Executivul comunitar, care a precizat că luni au avut loc percheziţiile, nu a dat publicităţii numele companiei sau ţările în care s-au desfăşurat inspecţiile.

"Comisia Europeană este îngrijorată că firma inspectată ar fi încălcat reglementările antitrust ale UE care interzic cartelurile şi practicile de afaceri restrictive. Compania care a fost inspectată ar fi putut de asemenea încălca reglementările care interzic abuzul de poziţie dominantă pe piaţă", potrivit comunicatului CE.

Firmele care încalcă reglementările antitrust ale UE se pot confrunta cu amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri globală.

Compania Red Bull a provocat de asemenea și provoacă în continuare suspiciuni din cauza faptului că a ales să nu părăsească piața din Rusia, în ciuda presiunii în acest sens.

Brandul Red Bull a fost lansat în anul 1987 de către ​miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, acestuia venindu-i ideea afacerii în urma unei călătorii la Hong Kong.

În decurs de treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula 1 şi fotbal.

Acesta a fost considerat în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.

În toamna anului trecut, fondatorul companiei a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani.

Sursa foto: Shutterstock / monticello

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri