Retailerul de echipamente și ustensile de bricolaj Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari angajatori străini din Rusia, a anunțat faptul că va transfera operațiunile din această țară către un "management local", mișcarea echivalând cu o ieșire de pe această piață.

Adeo, compania care deține Leroy Merlin, a transmis printr-un comunicat faptul că "intenționează să cedeze controlul" operațiunilor după cei 18 ani de când a intrat în Rusia, arătând totuși că această măsură ar trebui să facă totuși posibil ca cele 45.000 de locuri de muncă din cele 113 magazine să fie păstrate, iar activitățile companiei să continue.

În același comunicat se mai arată faptul că această cedare a controlului va trebui aprobată de autoritățile ruse, sugerând totodată faptul că intenția exista deja de ceva vreme și că primii pași în acest sens fuseseră făcuți deja de câteva luni.

Leroy Merlin este deținută de holdingul familiei Mulliez (Association Familiale Mulliez), una dintre cele mai bogate familii din Franța, aceasta deținând de asemenea și 84% din acțiunile Auchan, precum și 85% din acțiunile Decathlon.

Interesant este însă că la scurt timp după anunțul făcut de Adeo, agenția de rusă Tass a ieșit cu o informare potrivit căreia Leroy Merlin va continua să deschidă noi magazine după transferul operațiunilor către managementul rusesc.

"Am luat notă de faptul că deținătorul (Leroy Merlin, n.r.) a luat o decizie înțeleaptă și civilizată de a transfera operațiunile din Rusia către managementul local. Vom continua să observăm această situație și să-i ajutăm pe managerii ruși să rezolve toate problemele care vor apărea", a transmis Ministrul adjunct al Industriei și Comerțului, Viktor Evtukhov, conform Tass.

Sursa foto: Leroy Merlin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri