Şeful Statului major al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, a afirmat că trupele sale au reuşit să ''stabilizeze'' situaţia din zona oraşului Bahmut, epicentrul luptelor contra forţelor ruse din estul Ucrainei.

Acest oraş, care avea 70.000 de locuitori înaintea începerii invaziei ruse în Ucraina la finalul lui februarie 2022, este teatrul celei mai lungi şi celei mai sângeroase bătălii de la izbucnirea războiului, scrie Agerpres.ro.

Situaţia ''cea mai dificilă'' de pe linia frontului se găseşte ''în jurul oraşului Bahmut'', a indicat Valeri Zalujni, în timpul unei convorbiri telefonice cu şeful Statului major al forţelor armate britanice, Tony Radakin.

''Graţie eforturilor formidabile ale forţelor de apărare, reuşim să stabilizăm situaţia'', a scris Zalujni pe Facebook.

Potrivit Ministerului Apărării britanic, ofensiva rusă asupra oraşului Bahmut este în mare parte ''oprită''.

Comandantul forţelor terestre ucrainene Oleksandr Sîrski a anunţat, pe aplicaţia Telegram, că o contraofensivă ar putea ''fi lansată foarte curând împotriva forţelor ruse, epuizate, din apropiere de Bahmut''.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene din apropierea liniei frontului, în regiunea Donbas.

De partea sa, liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat că forţele ruse ar controla aproximativ 70% din oraşul Bahmut.

În ultimele săptămâni, forţele ruse au avansat la nord şi la sud de Bahmut, reuşind să taie mai multe rute de aprovizionare ucrainene.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri