Ministerul britanic al apărării a anunțat că, potrivit informațiilor sale, Kremlinul ar pregăti un nou val de ”înrolări voluntare” – care s-ar putea transforma, practic, într-o nouă mobilizare pentru frontul ucrainean.

Potrivit analizelor realizate la Londra, autoritățile ruse ar pregăti o campanie masivă de recrutare al cărei obiectiv este acela de a suplimenta efectivele militare cu 400.000 de oameni. Oficial, această campanie este prezentată ca fiind bazată strict pe voluntariat și ar viza doar personal calificat, în loc să fie o mobilizare obligatorie. ”Există însă posibilitatea reală ca în practică, distincția să fie neclară, iar autoritățile locale să încerce să atingă cotele stabilite luând bărbați cu forța la oaste”, afirmă britanicii.

Acest model bazat, teoretic, pe voluntariat, ar fi fost ales de Kremlin pentru a nu provoca nemulțumiri în rândul populației. Este însă destul de neplauzibil că se vor putea recruta astfel 400.000 de oameni, susține Ministerul Apărării de la Londra, dat fiind că cu greu s-au putut mobiliza în toamnă 300.000 de rezerviști. De asemenea, spun britanicii, pentru a reface forța de luptă a Rusiei în Ucraina nu este nevoie doar de soldați, ci și de muniție și echipament.

Mobilizarea parțială decretată în septembrie 2022 a adus armatei ruse un plus – pe hârtie – de 300.000 de oameni. Mulți dintre aceștia nu erau însă apți de a fi trimiși pe linia frontului, astfel că, la scurt timp, opinia publică din Rusia a început să fie pregătită pentru un nou val de recrutări.

Nu există o cifră oficială privind numărul de soldați ruși desfășurați în Ucraina. Ministrul apărării de la Kiev a estimat însă că ar putea fi chiar și jumătate de milion.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării / VK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri