Banca spaniola Santander estimeaza ca va economisi 210 milioane de euro, datorita unei potentiale achizitii a Antonveneta, pe care ar putea sa o preia printr-o oferta pentru banca olandeza ABN Amro, care detine, in prezent, banca italiana, potrivit unei prezentari pentru analisti.
Un consortiu format din Royal Bank of Scotland, Santander si Fortis a lansat o oferta de 71,1 miliarde de euro pentru ABN Amro. Antonveneta este una dintre activele pe care Santander ar primi-o potrivit planului de divizare a ABN care ar urma preluarii. "Antonveneta reprezinta o platforma excelenta, de la care sa crestem in Italia", a declarat potrivit NewsIn, directorul executiv al Santander, Alfredo Saenz.

Prezentarea mai arata reduceri de costuri de 150 de milioane de euro si alte 60 de milioane ca oportunitati suplimentare pentru realizarea de venituri din achizitia Antonveneta.

Consortiul condus de RBS a fost respins de catre conducerea ABN, care este de acord cu o preluare de catre Barclays. Suma pe care Santander estimeaza ca o va economisi datorita Antonveneta ar reprezenta 20% din totalul de peste un miliard de euro pe care Santander spera sa il castige prin achizitionarea tuturor activelor prin acordul pentru ABN, pana in 2010.

Consortiul va primi si partea de 8,6% din Capitalia, pe care o detine ABN Amro, insa nu intentioneaza sa pastreze pachetul de actiuni dupa ce banca este preluata de italienii de la UniCredit.

"Niciunul dintre noi nu vrea sa detina actiuni direct la Capitalia sau actiuni UniCredit in locul acestora", a spus directorul executiv al RBS, Fred Goodwin. Santander a mai apreciat ca Italia reprezinta o piata "foarte atractiva" datorita veniturilor mari, potentialului de crestere a eficientei si de exploatare a zonelor subdezvoltate, precum sectorul ipotecar sau al creditelor de consum.

Antonveneta este a saptea banca italiana dupa numarul subsidiarelor de retail si este o prezenta puternica in nord-estul bogat al Italiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri