Teste efectuate în Italia sugerează că viermii ar avea potenţialul de a transforma suprafaţa cenuşie, prăfoasă, de pe Lună în sol fertil şi cultivabil, relatează ANSA, preluat de Agerpres.

Cercetarea realizată asupra speciei Eisenia fetida, cunoscută şi sub denumirile de vierme de bălegar sau râmă roşie, a fost coordonat de Şcoala pentru Studii Avansate Sant'Anna din Pisa, în colaborare cu Institutul de Ştiinţe Gran Sasso (GSSI).

"Efectele benefice ale râmelor asupra solurilor ar putea fi promiţătoare pentru îmbunătăţirea fertilităţii solului selenar, permiţând utilizarea substraturilor locale pentru agricultura spaţială", au scris autorii studiului, Cesare Stefanini şi Donato Romano de la Institutul de bio-robotică al Şcolii Sant'Anna, alături de Chiara Pucciariello de la Centrul de Botanică de la Sant'Anna şi de Adriano Di Giovanni de la GSSI.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Heliyon.

Conceput cu gândul la viitoarele misiuni selenare de lungă durată, cu echipaj uman, experimentul a fost realizat prin introducerea viermilor pe un teren ce simulează regolitul selenar, ansamblul de sedimente, praf şi pietre care formează substratul de pe Lună.

"Un grup restrâns de ingineri, entomologi şi biologi şi-au asumat o mare provocare ştiinţifică: cum să facă fertil solul selenar, care este mai agresiv şi mai ostil vieţii comparativ cu solul de pe Pământ", a spus Cesare Stefanini, citat de ANSA.

"Suntem primii din lume care am reuşit să demonstrăm că o specie de viermi este capabilă să supravieţuiască pe această suprafaţă. Este un prim pas către posibilitatea de a face agricultură pe Lună", a adăugat cercetătorul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri