Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a ordonat oficialilor săi guvernamentali să producă peste 40.000 de rachete pe care să le trimită în Rusia, potrivit unor documente dezvăluite de Washington Post,

Documentele clasificate la care presa americană a avut acces şi care au fost publicate pe platforma socială Discord arată o serie de conversaţii între Al-Sisi şi oficialii săi guvernamentali despre o posibilă vânzare de arme către Rusia.

Într-una dintre ele, datată 17 februarie 2023, preşedintele egiptean dă instrucţiuni unui funcţionar de rang înalt să ordone producţia secretă de arme pentru "a evita problemele cu Occidentul", potrivit informaţiilor publicate de ziarul american.

În acelaşi document, funcţionarul a declarat că va ordona angajaţilor săi să muncească din greu pentru a produce armele, deoarece "măcar atât poate face Egiptul pentru a răsplăti Rusia pentru ajutorul din trecut". Nu se precizează însă la ce tip de ajutor se referă.

O sursă guvernamentală americană a dat asigurări pentru The Washington Post că SUA nu ştiu ca un astfel de acord între Rusia şi Egipt să se fi materializat.

La rândul său, Ambasada Egiptului în SUA nu a confirmat pentru ziarul american veridicitatea documentului şi s-a limitat la a da asigurări că regimul Al Sisi are o poziţie de neintervenţie în ceea ce priveşte războiul din Ucraina.

Divulgarea acestui document are loc la câteva zile după ce pe Twitter şi Telegram au fost postate o serie de documente originale aflate în posesia Pentagonului cu date despre livrările de arme către Ucraina şi referiri la capacităţile batalioanelor ucrainene.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării / VK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri