Rusia a lansat manevre militare de mare anvergură în apele sale din Arctica, cu exerciţii în care sunt implicaţi 1.800 de soldaţi, mai mult de zece nave şi 40 de avioane şi elicoptere.

Flota militară de Nord a marinei ruse a anunţat într-un comunicat că exerciţiile se vor concentra asupra protejării "securităţii marinei comerciale a Rusiei şi a căilor maritime precum Pasajul de Nord-Est.

Manevrele militare ar urma să dureze câteva zile. Va fi testată coordonarea dintre forţele aeriene, maritime şi terestre, precizează un comunicat al Flotei de Nord.

Pasajul de Nord-Est trece pe lângă coasta de nord a Rusiei. În condiţiile în care schimbările climatice transformă drumul îngheţat dintre Oceanele Atlantic şi Pacific într-o linie de navigaţie din ce în ce mai viabilă, apele de aici au crescut în importanţă strategică şi economică.

Pentru Rusia, pasajul este important în sensul de a putea exporta mai uşor materiile prime pe care această ţară le produce în Extremul Nord, cum ar fi gazul natural, care este transportat mai departe în formă lichefiată din Peninsula Iamal, în nord-vestul Siberiei.

Pentru a-şi întări pretenţia asupra regiunii polare, Moscova a desfăşurat unităţi specializate în Arctica în urmă cu peste 10 ani.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării / VK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri