Agentia pentru siguranta alimentara din Rusia a informat, marti, ca a impus sanctiuni temporare pentru importurile de carne de la anumiti producatori din Uniunea Europeana, din motive de securitate sanitara, potrivit RIA Novosti.

Rosselkhoznadzor a declarat ca salmonela a fost descoperita in 79 de tone de carne de pui, provenite din Belgia si Germania, iar 140 de tone de carne urmeaza sa fie retrimise in Uniunea Europeana. "Absenta unor permise de import corespunzatoare, a unor certificate veterinare pentru produsele care merg in Rusia si neregulile constatate de Rosselkhoznadzor in privinta respectarii restrictiilor temporare pentru unii producatori, impuse din motive de risc sanitar, constituie principalele motive pentru aceste sanctiuni", a declarat agentia potrivit NewsIn.

Decizia vine in conditiile tensiunilor declansate de embargoul impus de Rusia asupra produselor din carne poloneze, decizie care a determinat Polonia sa blocheze demararea de negocieri pentru un nou acord de parteneriat cu Rusia.

insa Rusia sustine ca principala sa ingrijorare este cu privire la produsele de proasta calitate care vin prin Polonia din terte tari si a sugerat deschiderea pietei sale pentru unii producatori polonezi. Agentia a mai declarat ca va interzice si importurile de orez indian, susan si alune incepand cu 5 iunie. Initial organismul restrictionase importurile din 1 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri