Grupul grec de telecomunicatii OTE a anuntat ca profitul inregistrat in primul trimestru al 2007 a crescut cu 28%, datorita vanzarilor substantiale ale serviciilor de internet broadband precum si datorita achizitiei grupului Germanos.

Profitul celei mai mari companii de telecomunicatii din Grecia a crescut pana la 140,9 milioane euro (190,1 milioane dolari), peste media estimata de un grup de cinci analisti, care, chestionati de Reuters, au mizat in medie pe un profit de 112,7 milioane euro.

Vanzarile OTE au crescut cu 8,8% pana la 1,509 miliarde euro iar venitul operational inainte de depreciere si amortizare a crescut cu 5,3% pana la 593,6 milioane euro.

Citeste si:

"Reducerea cheltuielilor in ultimii doi ani da rezultate iar sectorul serviciilor de interned broadband beneficiaza inca de rezultate bune", a declarat potrivit NewsIn, directorul executiv al OTE, Panagis Vourloumis. "Cu ajutorul retelei de retail a grupului Germanos, Cosmote Romania castiga cota de piata intr-un ritm mai rapid decat ne-am fi asteptat", a adaugat acesta. Divizia de telefonie mobila a OTE, Cosmote, a achizitionat in 2006 grupul de retail Germanos, sperand ca aceasta achizitie sa duca la majorarea vanzarilor prin cresterea numarului de puncte de desfacere.

Nivelul castigurilor pe actiune a inregistrat o crestere de 28%, pana la 0,2875 euro pe actiune, a anuntat grupul grecesc. in perioada 2007-2009 OTE spera ca veniturile OTE sa cresca intr-un ritm anual de aproximativ 6,5%.

Grupul OTE, care isi desfasoara activitatea in Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania, este confruntata cu o concurenta acerba si pe plan intern, din partea companiei Tellas, o companie cu capital mixt a grupurilor Public Power Corp (Grecia) si Wind (Italia).