Rusia a notificat Statele Unite că testează o rachetă balistică intercontinentală, a declarat adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov, relatează agenţia EFE și citată de Agerpres.

"Da, toate notificările despre lansări de rachete balistice intercontinentale şi de rachete balistice de pe submarine sunt trimise la fel ca înainte" SUA, a afirmat Riabkov, întrebat fiind dacă Moscova a comunicat marţi Washingtonului că va efectua un astfel de test.

La 30 martie, Riabkov a declarat că Rusia, în ciuda faptului că a suspendat Noul START, va continua să notifice SUA cu privire la lansările sale de rachete balistice intercontinentale şi de pe submarine.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat la 21 februarie suspendarea participarea ţării sale la ultimul mare tratat de dezarmare nucleară cu SUA, Noul START. Cu acel prilej, Putin a nuanţat că Rusia nu denunţă pactul, ci doar îl suspendă din cauza SUA şi a atitudinii ostile a Washingtonului - potrivit şefului statului rus - care sprijină Ucraina cu arme şi finanţare.

Ministerul Apărării rus a anunţat că Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală în sudul ţării. Racheta cu rază lungă de acţiune a fost lansată din zona de testare Kapustin Yar din regiunea Astrahan, pe malul Mării Caspice. Focosul testat a avut un impact ulterior, conform planificării, într-o zonă din ţara aliată Kazahstan, a anunţat ministerul, adăugând că scopul a fost testarea "capacităţii de luptă" a rachetei.

Separat, Riabkov a vorbit şi despre presupusele documente secrete americane divulgate în mediul online şi care se referă, printre altele, la conflictul din Ucraina, şi a declarat că Moscova consideră că este posibil ca aceste documente să fie ''falsuri'' care alimentează o campanie de dezinformare a Washingtonului menită ''să înşele'' Rusia, transmite AFP.

În acest stadiu, "nu avem niciun punct de vedere (...) Poate că este un «fake», o intoxicare deliberată'', a reacţionat Riabkov.

"Dat fiind că SUA sunt parte integrantă a conflictului (din Ucraina) şi că poartă în realitate un război hibrid împotriva noastră, astfel de metode sunt posibile pentru a înşela inamicul, adică Federaţia Rusă", a adăugat el.

Presupuse documente clasificate americane au apărut online la sfârşitul săptămânii trecute, o scurgere despre care Pentagonul a spus că reprezintă un "risc foarte serios" pentru securitatea naţională a SUA.

Printre alte informaţii, aceste documente se referă în special la îndoielile Statelor Unite cu privire la şansele de succes ale contraofensivei ucrainene aflate în pregătire.

AFP transmite că nu a putut confirma autenticitatea acestor documente clasificate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri