Camera superioară a parlamentului de la Moscova a votat o lege privind ordinele electronice de recrutare, care facilitează mobilizarea ruşilor în armată, un text care mai aşteaptă semnătura preşedintelui Vladimir Putin, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit noii legi, Rusia va recruta bărbaţi în armată trimiţându-le documente electronice de convocare prin intermediul unui portal online, pe lângă scrisorile de convocare tradiţionale.

Kremlinul a explicat că măsura privind documentele electronice de recrutare, stabilită pentru prima dată în istoria Rusiei, este necesară pentru a rezolva ceea ce a numit "haosul" din centrele militare de încorporare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a declarat reporterilor, citat de Reuters, că problemele legate de recrutarea bărbaţilor în armată au ieşit la lumină anul trecut când Moscova a lansat ceea ce ea numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina.

Rusia spune că a mobilizat puţin peste 300.000 de bărbaţi anul trecut pentru consolidarea forţelor sale în Ucraina unde, potrivit unor oficiali occidentali, a suferit zeci de mii de victime în cel mai mare război terestru de după Al Doilea Război Mondial.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a aprobat un pachet de modificări legislative vizând documentele electronice de recrutare şi care vor închide numeroase lacune exploatate de cei care se sustrag serviciului militar.

Trecerea prin Dumă a modificărilor a fost grăbită cu puţin control public, determinându-i pe unii parlamentari să se plângă, şi alimentând speculaţiile că Rusia ar putea să anunţe un alt val de mobilizare, ceva ce Kremlinul a negat.

Peskov a spus că schimbările în modul în care sunt recrutaţi bărbaţii - care se vor aplica atât recruţilor convocaţi de două ori pe an, cât şi campaniilor separate de mobilizare - sunt extrem de necesare.

"Când a început operaţiunea militară specială, am văzut că pe alocuri avem mult haos în centrele de recrutare", a declarat Peskov. "Tocmai acesta este scopul acestei iniţiative legislative: să punem capăt acestui haos şi să facem (sistemul) modern, eficient şi convenabil pentru cetăţeni", a adăugat el.

Sursa foto: Shutterstock / svetlana-81

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri