De La Rue, cel mai mare producător de bancnote din lume, cu contracte în 140 de țări, anticipează o înjumătățire a profitului pentru următorul an fiscal, în condițiile în care cererea de bancnote a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, relatează BusinessInsider.

Compania britanică se așteaptă ca profitul operațional ajustat pe întregul an pentru anul fiscal 2024 să fie de aproximativ 20 de milioane de lire sterline, jumătate din estimările sale anterioare neajustate de 40,1 milioane de lire sterline.

„Cererea de bancnote a ajuns la cele mai scăzute niveluri din ultimii 20 de ani, ceea ce a dus la o listă de comenzi redusă pentru anul fiscal 2024”, a declarat compania într-un raport transmis bursei londoneze.

Compania De la Rue are în spate o istorie de 210 de ani și are contracte pentru emiterea de bancnote și materii prime pentru numerar cu 140 de țări din întreaga lume.

„Provocarea în acest moment este că pur și simplu nu există o cerere pentru a fi acolo unde vrem să fim, ceea ce este dezamăgitor”, a declarat, pentru Reuters, Clive Vacher, CEO-ul De La Rue.

Potrivit companiei britanice, băncile centrale au cumpărat bancnote în timpul pandemiei, dar acum preferă să intre în propriile rezerve de numerar înainte de a achiziționa noi stocuri.

De asemenea, o altă cauză pentru cererea tot mai scăzută este și trecerea unor țări la bancnote din plastic, care sunt mult mai durabile decât cele din hârtie. Banca Angliei estima că bancnotele sale din polimer fabricate de De La Rue durează de cel puțin două ori și jumătate mai mult decât hârtia.

Salvați de pașapoartele australiene

De cealaltă parte, De La Rue se așteaptă ca veniturile diviziei sale de documente de autentificare să depășească pragul 100 de milioane de lire sterline, pentru prima dată în anul fiscal următor. Acest lucru se datorează în parte cererii de pașapoarte australiene, pentru care De La Rue este furnizor.

Avertismentul de profit al companiei transmis către acționarii săi a făcut ca prețurile acțiunilor De La Rue să scadă cu aproape 20% la 40,50 lire sterline per acțiune într-o singură zi. Acțiunile companie se tranzacționează cu aproape 50% mai ieftin în acest an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri