Pretul petrolului a stagnat ieri la peste 68 dolari/baril, dupa ce un nou atac asupra unei conducte de petrol din Nigeria a subliniat cat este de grea sarcina noului presedinte al Nigeriei de a relua productia intrerupta in aceasta tara.

Nigeria este al optulea exportator de petrol din lume. Piata energiei a parut imuna la scaderile de 6,5% de pe pietele bursiere chinezesti, care a afectat alte piete din Asia si din Europa. "Impactul evolutiei de pe piata bursiera asupra cresterii economice din China nu este suficient de puternic, incat sa influenteze cursul petrolului. Nigeria este obiectivul spre care se indreapta insa atentia tuturor", a spus potrivit NewsIn, un analist de la Barclays Capital, Kevin Norrish.

Petrolul Brent vandut la Londra, considerat de catre analisti ca fiind mai reprezentativ pentru evolutia pretului petrolului pe pietele internationale decat cel american, s-a scumpit cu 6 centi, pana la cotatia de 68,19 dolari/baril, dupa ce s-a ieftinit marti cu 1,58 dolari/baril. Barilul de titei american s-a scumpit cu 29 de centi, pana la cotatia de 63,43 dolari.

Reprezentantii companiei Royal Dutch Shell au spus ca au inceput sa reia productia de 150.000 de barili/zi intrerupta dupa ce satenii au sabotat pentru a doua oara in aceasta luna una dintre principalele conducte pentru exportul de petrol a Nigeriei.

Acest atac a survenit in contextul in care noul presedinte al Nigeriei, Umaru Yar'Adua, care s-a instalat marti in aceasta functie, a spus ca va face eforturi pentru a solutiona criza din zona producatoare de petrol din Delta Nigerului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri