Sundar Pichai, CEO-ul Google, a spus că ”fiecare produs al fiecărei companii” va fi afectat de dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale (AI), avertizând că societatea trebuie să se pregătească pentru tehnologii precum cele pe care compania le-a lansat deja, scrie CNBC.

Chatbot-ul Google Bard, lansat de Google, a uimit anumiți utilizatori de capacitățile sale foarte umane.

„Trebuie să ne adaptăm ca societate”, a spus Pichai, adăugând că locurile de muncă care ar urma să fie perturbate de AI ar include așa-zișii ”knowledge workers”, printre care scriitori, contabilii, arhitecții și, în mod ironic, chiar inginerii de software.

„Acest lucru va avea un impact asupra fiecărui produs din fiecare companie. De exemplu, dacă ești radiolog, în 5-10 ani vei putea avea un colaborator AI cu tine. Dimineața, el îți va spune care sunt cazurile cu adevărat grave de care trebuie să te ocupi, dintre sutele care așteaptă să le rezolvi”, a declarat Sundar Pichai.

Google lucrează și la alte produse AI avansate, inclusiv DeepMind, un proiect în cadrul căruia roboții jucau fotbal, pe care l-au învățat ei înșiși, spre deosebire de oameni.

CEO-ul Google a avertizat și cu privire la consecințele negative ale AI, el afirmând că amploarea dezinformarii și a știrilor și imaginilor false va fi „mult mai mare”.

Google și-a lansat chatbot-ul AI Bard ca produs experimental pentru public luna trecută. Acesta a urmat anunțul Microsoft din ianuarie, care a spus că motorul său de căutare Bing va include tehnologia OpenAI GPT, care a atras atenția internațională după lansarea ChatGPT în 2022.

Cu toate acestea, temerile cu privire la consecințele progresului prea rapid au generat critici în ultimele săptămâni. În martie, Elon Musk, Steve Wozniak și zeci de cadre universitare au cerut o întrerupere imediată a „experimentelor” de training legate de modele de limbaj mari (LLM) care erau „mai puternice decât GPT-4”, principalul LLM al OpenAI. Peste 25.000 de persoane au semnat o petiție în acest sens.

Google a lansat un document care subliniază „recomandări pentru reglementarea inteligenței artificiale”, dar Pichai a spus că societatea trebuie să se adapteze rapid și să introducă reglementări și legi care să pedepsească abuzurile. De asemenea, el susține și existența unor tratate între națiuni pentru a face inteligența artificială sigură pentru lume, precum și reguli care „se aliniază cu valorile umane, inclusiv cu moralitatea”.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Eesan1969

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri