Banca centrala a Poloniei a mentinut miercuri dobanda cheie la nivelul de 4,25%, in conformitate cu asteptarile analistilor care au estimat ca este nevoie de mai mult timp pentru a putea analiza impactul unei economii in crestere rapida asupra inflatiei.

Analistii care au participat la un sondaj Reuters au estimat ca banca va mentine dobanda cheie la nivelul de 4,25%. Banca centrala a Poloniei a urcat costurile imprumuturilor cu 0,25% in aprilie, dupa ce in martie tinta de 2,5% pentru inflatie a bancii centrale a Poloniei a fost amenintata, iar salariile au crescut.

Decizia indelung asteptata a avut putin efect imediat asupra zlotului polonez si obligatiunilor, in contextul in care jucatorii de pe piata asteapta comentariile membrilor comitetului de politica monetara al bancii centrale a Poloniei, ca sa isi dea seama cam cat timp isi va pastra banca centrala expectativa.

"Consiliul a oferit ceea ce a si indicat mai demult, adica a mentinut dobanda cheie", a spus potrivit NewsIn, economistul sef al subsidiarei Raiffeisen Bank de la Varsovia, Jacek Wisniewski. "Va fi interesant de vazut daca in timpul conferintei de presa sau in comunicatul lor, membrii consiliului se vor referi la cresterea puternica a costurilor muncii in primul trimestru, de aproximativ 5%", a mai spus Wisniewski.

Analistii care au raspuns unui sondaj Reuters se asteapta ca cea mai mare economie din Europa sa fi crescut anual pana la 7,3% in primul trimestru din 2007. Polonia a avut o crestere economica de 6,1% din PIB in primul trimestru din 2006, cea mai rapida din ultimii zece ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri