Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat lansarea primului satelit spion de recunoaştere militară al Phenianului, a cărui construcţie tocmai a fost finalizată, a relatat miercuri agenţia de presă de stat, citată de AFP, relatează Agerpres.

În cadrul unei vizite la agenţia spaţială nord-coreeană, Kim Jong Un a cerut "ca primul satelit spion de recunoaştere militară (al Coreei de Nord), finalizat în aprilie, să fie lansat la data prevăzută", potrivit agenţiei de presă oficiale KCNA.

Liderul nord-coreean, care a inspectat împreună cu fiica sa Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială (NADA), nu a dat însă mai multe detalii privind data lansării. Adresându-se personalului agenţiei spaţiale, el a cerut desfăşurarea "mai multor sateliţi de recunoaştere pe diferite orbite".

A dispune de tehnologie de recunoaştere militară reprezintă "o sarcină de primă importanţă de îndeplinit", a subliniat Kim Jong Un, pentru a contracara ceea ce el a numit ameninţări şi agresiuni din partea Seulului şi Washingtonului.

Declaraţia vine la câteva zile după ce Phenianul a anunţat că a lansat în premieră cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu combustibil solid, un progres major pentru programul de înarmare nord-coreean.

În decembrie 2022, Coreea de Nord a afirmat că a efectuat un "test final important" în dezvoltarea unui satelit de spionaj. Aceste declaraţii au fost puse sub semnul întrebării de experţi care au spus în ce priveşte calitatea imaginilor, presupus a fi fost luate de pe un satelit, că aceasta era slabă. Dezvoltarea unui satelit spion de recunoaştere militară era deja unul din proiectele majore ale programului de apărare nord-coreean prezentat de Kim Jong Un în 2021.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri