Rusia le-a recomandat sâmbătă cetăţenilor ei să evite călătoriile în Canada, invocând numeroasele cazuri de discriminare împotriva ruşilor, relatează Reuters.

''Ca urmare a numeroaselor exemple de discriminare împotriva cetăţenilor ruşi în Canada, inclusiv violenţe fizice, vă recomandăm să vă abţineţi de la călătoriile către această ţară în scop turistic, educaţional sau în contextul relaţiilor de afaceri'', a indicat Ministerul de Externe rus într-o notă, conform Agerpres.ro.

''Dacă vă aflaţi deja în Canada, vă solicităm să fiţi vigilenţi, în special în locurile publice'', adaugă documentul citat. Acesta este datat 20 aprilie şi a fost postat sâmbătă pe canalul de Telegram al MAE rus.

Canada este unul dintre susţinătorii cei mai vocali ai Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia şi a impus sancţiuni contra câtorva sute de oficialităţi şi companii ruse. La scurt timp după începerea agresiunii ruse împotriva Ucrainei în februarie anul trecut, Canada şi-a sfătuit cetăţenii să evite călătoriile în Rusia, indiferent de scop.

Săptămâna trecută Rusia a impus sancţiuni împotriva a 333 de oficialităţi şi personalităţi canadiene, inclusiv campioni olimpici, ca reacţie la restricţiile decise de Canada contra Moscovei şi la sprijinul ţării nord-americane pentru Ucraina.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Sursa foto: Hannamariah / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri