National Bank of Greece (NBG), care controleaza Banca Romaneasca, a afisat in primul trimestru un profit net de 381 milioane euro, in urcare cu 52% fata de perioada similara din 2006, datorita cresterii afacerii bancare in Grecia, Turcia si in sud-estul Europei, arata raportul financiar al institutiei bancare, citat de NewsIn. Contributia activitatile din sud-estul Europei si din Turcia au la profitul grupului depaseste suma de 150 milioane euro, se arata in raportul financiar.

In primul trimestru din 2007, Finansbank a generat mai mult de o treime din profitul grupului bancar NBG, se spune in comunicatul bancii. Profitul net obtinut de Finansbank in primul trimestru din 2007 a fost de 132 milioane euro.

Venitul din dobanzi al National Bank of Greece a urcat cu 65% in primul trimestru din 2007, fata de perioada echivalenta de anul trecut, pana la 705 milioane euro, iar venitul provenit din comisioane a crescut cu 54%, pana la suma de 181 milioane euro.

Cresterea profitabilitatii grupului NBG reflecta si controlul eficient al costurilor operationale, care au scazut fata de perioada echivalenta din 2006, in pofida faptului ca afacerea s-a extins, se mai spune in comunicatul publicat de Athens Stock Exchange.

Toate subsidiarele NBG din regiunea sud-est europeana au afisat o crestere a profitabilitatii. In primul trimestru din acest an venitul subsidiarelor NBG din sud-estul Europei a urcat cu 15% fata de intervalul similar din 2006, pana la suma de 36 milioane euro.

La finalul lui martie, NBG avea un portofoliu de credite acordate in regiunea sud est europeana de 4,5 miliarde euro, in crestere cu 52%, comprativ cu perioada similara din 2006, sustinuta mai ales de activitatea din sectorul de retail.

National Bank of Greece avea, la sfarsitul primului trimestru din 2007, un numar de 546 subsidiare in sud-estul Europei, dintre care ultima cumparata a fost Vojvodjanska din Serbia. NBG are 7.926 de angajati in cinci tari, printre care Romania, unde grupul bancar este reprezentat prin subsidiara Banca Romaneasca.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Georgia Cailean, noul CEO al Coldwell Banker Romania