First Republic Bank va fi preluată de JPMorgan după ce a fost închisă de autoritățile de reglementare și a devenit a treia bancă din SUA preluată de autoritățile de reglementare, după panica consumatorilor care a dus la prăbușirea Silicon Valley Bank, în martie.

Eșecul First Republic Bank este al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA. JPMorgan a depus o ofertă pentru a prelua toate depozitele First Republic, valoarea acestora ajungând la 103,9 miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Depozitele vor continua să fie asigurate de Fondul de Garantare american (FDIC), iar clienții nu vor fi nevoiți să își schimbe banca pentru a continua să aibă banii asigurați.

Ca parte a tranzacției, cele 84 de unități ale First Republic Bank din opt state americane se vor redeschide ca sucursale ale JPMorgan. FDIC a estimat că nivelul costului pentru Fondul său de asigurare a depozitelor va fi de aproximativ 13 miliarde de dolari.

Preluarea vine după săptămâni de negocieri dure între First Republic și băncile de investiții, conduse de JPMorgan, pentru o soluție care să mențină banca pe linia de plutire.

„Guvernul ne-a invitat pe noi și pe alții să facem un pas, și am făcut-o”, a declarat Jamie Dimon, președinte și CEO al JPMorgan Chase. „Puterea noastră financiară, capabilitățile și modelul de afaceri ne-au permis să punem pe masă o ofertă pentru a realiza tranzacția într-un mod care să minimizeze costurile pentru Fondul de Asigurare a Depozitelor”.

JPMorgan preia astfel toate depozitele First Republic Bank – inclusiv cele neasigurate – precum și majoritatea activelor sale. JPMorgan nu va prelua însă datoria corporativă sau acțiunile preferențiale ale First Republic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri