Kremlinul a dezminţit cifrele avansate de Casa Albă privind pierderile forţelor ruse din Ucraina. „Absolut scoase din burtă”, a comentat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de Interfax, despre o estimare bazată pe informaţii secrete ale SUA.

„Washingtonul nu are cum să dea niciun fel de cifre concrete, ei nu deţin această informaţie”, a spus Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate american, afirmase luni că 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi în Ucraina din decembrie 2022.

Peskov a afirmat că oficialul Casei Albe ar trebui "să ţină seama de cifrele pe care Ministerul rus al Apărării le publică la timp".

Agenţia dpa reaminteşte că ultima comunicare a ministrului rus de resort, Serghei Şoigu, menţiona un bilanţ al pierderilor forţelor ruse de 5.937 de militari, în septembrie anul trecut. În noiembrie, un purtător de cuvânt al regiunii Doneţk din estul Ucrainei - una din cele anexate de Rusia, cu administraţie numită de Moscova - confirma moartea a 3.930 de luptători din regiune, probabil în plus faţă de statisticile lui Şoigu.

În general, experţii apreciază - potrivit dpa - că aceste cifre sunt mult subevaluate. Nici Kievul nu publică informaţii credibile despre pierderile în rândul armatei ucrainene, adaugă agenţia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri