"Exista multa anxietate, frustrare si manie acumulate", a adaugat el. "Cred ca unul dintre obiective va fi de a calma lucrurile, dar si de a cum am putea, impreuna, construi un consens privind directia in care se va indrepta aceasta institutie", a afirmat oficialul american potrivit NewsIn. "Puteam avea o strategie si idei foarte bune, insa daca nu le putem aplica, nu vom reusi", este de parere Zoellick.
Paul Wolfowitz a anuntat la jumatatea lunii mai ca va parasi functia pe care o ocupa la data de 30 iunie, dupa ce a condus Banca Mondiala timp de doi ani. Plecarea lui Wolfowitz a fost grabita de acuzatiile de nepotism la adresa sa, legate de anumite favoruri facute unei angajate a Bancii Mondiale, cu care este implicat intr-o relatie sentimentala.
Mai multi inalti oficiali ai Bancii Mondiale, precum si asociatia angajatilor au cerut plecarea lui Wolfowitz, contestand in egala masura si metodele sale de conducere. Consiliul de administratie al Bancii Mondiale a luat act miercuri de nominalizarea lui Robert Zoellick de catre administratie americana pentru a ocupa functia de presedinte al Bancii.
Statele Unite ale Americii numeste in mod traditional presedintele Bancii Mondiale incepand de la crearea acestei institutii, in urma cu peste 60 de ani, in timp ce tarile din Europa numesc directorul general al Fondului Monetar International (FMI).
Nominalizarea lui Zoellick trebuie sa fie acceptata de consiliul de administratie al Bancii. "Cei 24 de membri ai consiliului de administratie, reprezentand cele 185 de state membre, sunt bucurosi ca vor putea incepe discutiile cu Robert Zoellick in cadrul procesului de selectie", a anuntat boardul institutiei.
Membrii consiliului se asteapta ca procesul de selectie al noului presedinte al Bancii Mondiale sa fie incheiat pana la data de 30 iunie.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: