Rusia a anunţat miercuri că a doborât două drone ucrainene care încercau să atace Kremlinul, denunţând o tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de parada de pe 9 mai, când este marcată victoria împotriva nazismului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, "două drone care vizau Kremlinul" au fost "scoase din funcţiune datorită utilizării sistemelor radar", potrivit preşedinţiei ruse.

"Vedem aceste acţiuni ca pe o tentativă de act terorist şi un atentat asupra vieţii preşedintelui" Vladimir Putin, a adăugat Kremlinul, precizând că liderul rus nu a fost rănit.

Primăria Moscovei a anunţat imediat interdicţia zborurilor dronelor deasupra capitalei ruse fără autorizaţia guvernului.

Într-un comunicat, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că zborurile de drone vor fi interzise cu excepţia obţinerii unei autorizaţii speciale din partea "autorităţilor guvernamentale".

Potrivit lui Sobianin, această interdicţie vizează interzicerea zborurilor dronelor neautorizate care pot "împiedica munca forţelor de ordine".

Într-un video care a circulat pe social media ruse pare să se vadă o coloană de fum deasupra Kremlinului.

Video-ul a fost postat miercuri dimineaţă pe un grup pentru locuitorii dintr-un cartier care se află de partea cealaltă a Kremlinului pe malul râului Moscova şi a fost apoi preluat de media ruse, inclusiv de canalul de Telegram al organului de ştiri militare Zvezda.

În acelaşi timp, Kremlinul a anunţat că parada de pe 9 mai de Ziua Victoriei va fi menţinută la Moscova, în pofida acestui incident, potrivit agenţiei TASS.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri