Comisia Europeana s-a declarat ieri optimista privind continuarea perioadei de "crestere solida" a economiei zonei euro, cu ocazia unei conferinte de presa ce a avut loc la Bruxelles, informeaza NewsIn. "Suntem optimisti privind capacitatea Europei de a mentine ritmul de crestere economica", a declarat directorul general pentru afaceri economice si financiare, Klaus Regling.

In ultimele sale estimari economice, Bruxellesul a mizat pe un ritm al cresterii economice de 2,6% pentru zona euro in 2007, dupa ce anul trecut acest ritm a atins nivelul de 2,7%.

Regling a estimat ca moneda euro "ofera protectie si stabilitatea economiei europene". "Moneda euro si piata unica europeana ne ofera putere in fata tendintelor de globalizare", a adaugat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-o interventie facuta cu ocazia "Forumului economic de la Bruxelles", organizat de executivul european. Barroso a reamintit ca moneda euro s-a impus ca a doua moneda pe plan mondial, dupa dolar.

Responsabilii politici si economici europeni, printre care s-a aflat si noul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, au criticat in ultimele luni cotatia ridicata a euro fata de dolar, precum si evolutia principalelor valute asiatice, estimand ca firmele europene sunt dezavantajate de aceasta situatie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
2002 - anul in care au fost introduse monedele si bancnotele euro