Ţările membre ale Uniunii Europene vor discuta săptămâna aceasta sancţiuni împotriva unor companii chineze care vând Rusiei echipamente ce pot fi utilizate pentru armament, scrie duminică ziarul Financial Times, citat de Reuters, conform Agerpres.

Conform pachetului de măsuri la care a avut acces cotidianul britanic, pe lista entităţilor care ar putea fi sancţionate figurează şapte firme din China - două din partea continentală a ţării (3HC Semiconductors şi King-Pai Technology) şi cinci din Hong Kong (Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry şi Alpha Trading Investments).

Dintre acestea, unele sunt supuse unor sancţiuni din partea Statelor Unite; americanii consideră de exemplu King-Pai un furnizor pentru mai multe entităţi din complexul militar-industrial rus.

Deocamdată, Comisia Europeană nu a comentat informaţiile.

Ministerul de Externe de la Beijing a reacţionat luni prin purtătorul de cuvânt Weng Wenbin, avertizând că, dacă sancţiunile europene vor intra în vigoare, China va acţiona cu fermitate pentru a-şi apăra interesele. Oficialul a declarat că ţara sa se opune oricăror măsuri care folosesc relaţiile ruso-chineze ca pretext pentru perturbarea cooperării comerciale.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, acum un an şi două luni, UE a adoptat zece pachete de sancţiuni împotriva unor persoane şi companii din Rusia, provocând dificultăţi economice şi îngreunând finanţarea războiului numit de preşedintele rus Vladimir Putin "operaţiune militară specială".

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri