Evgheni Prigojin, șeful grupului paramilitar Wagner i-a acuzat pe militari din armata regulată a Rusiei că au fugit de pe poziţiile lor din Bahmut, epicentrul luptelor în estul Ucrainei, şi a acuzat statul rus că este incapabil să apere Rusia, informează AFP, citată de Agerpres.

"Astăzi (marţi), una dintre unităţile Ministerului Apărării a fugit de pe unul dintre flancurile noastre (...). Ei şi-au părăsit poziţiile, au fugit", a acuzat Evgheni Prigojin, care este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă.

"De ce statul nu reuşeşte să apere ţara?", a mai spus el într-o înregistrare video postată pe Telegram, în timp ce liderul rus Vladimir Putin prezida parada militară de la Moscova ce marchează victoria asupra Germaniei naziste în 1945. "Ziua Victoriei este victoria strămoşilor noştri, noi nu am meritat nici o bucăţică din această victorie", a afirmat el.

Potrivit lui Prigojin, ierarhia militară rusă caută să-l "înşele" pe preşedintele Vladimir Putin în ceea ce priveşte ofensiva în Ucraina.

"Dacă totul este făcut pentru a-l înşela pe comandantul-şef (Vladimir Putin), atunci fie comandantul-şef vă va sparge, fie poporul rus este cel ce va fi furios dacă războiul va fi pierdut", a spus Prigojin în lunga sa diatribă presărată cu vulgarităţi, în care a acuzat din nou armata că nu-i livrează muniţiile de care are nevoie pentru a cuceri Bahmutul, epicentrul luptelor din estul Ucrainei.

"Există o crimă care se cheamă «distrugerea poporului rus» (...) Aceasta face un mic grup", a declarat Prigojin cu referire la Statul Major rus.

Săptămâna trecută, şeful Wagner a anunţat că îşi va retrage oamenii din Bahmut pe 10 mai dacă Statul Major nu-i va furniza muniţiile pe care le cere. Duminică, el a afirmat că a primit "promisiunea" pentru livrări suficiente, părând să respingă orice retragere din Bahmut în viitorul apropiat.

Marţi, Prigojin a reiterat însă că îşi va retrage trupele în absenţa unor livrări suficiente: el a afirmat că Wagner a primit "doar 10%" din muniţiile pe care le ceruse.

"Noi nu vom părăsi (Bahmut), vom rămâne încă câteva zile, vom lupta în pofida a orice, ne vom descurca", a declarat Prigojin, părând să-şi amâne cu câteva zile ultimatumul.

Sursa foto: Captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri