Statele Unite au anunţat un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,2 miliarde de dolari, destinat în special consolidării apărării aeriene împotriva atacurilor Rusiei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Acest nou ajutor reflectă "hotărârea Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina prin furnizarea de resurse esenţiale pe termen scurt, cum ar fi sisteme de apărare aeriană şi muniţii", întărindu-i în acelaşi timp capacitatea de a se apăra "pe termen lung", se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Nu este vorba de o asistenţă directă din stocuri americane, ci de finanţare pentru achiziţii de armament pe termen mai lung, evitându-se astfel apelarea la arsenalul SUA, care a fost deja solicitat.

Pachetul de ajutor nu specifică tipul de sistem de apărare aeriană preconizat, dar oferă muniţie pentru sistemele anti-dronă.

Ucraina a cerut în mod repetat Occidentului să livreze mai multe blindate, artilerie, muniţie, dar şi avioane de luptă şi sisteme de tragere cu rază lungă de acţiune pentru a lovi logistica rusă mult în spatele liniei frontului.

Această nouă tranşă ridică la peste 36 de miliarde dolari totalul ajutorului militar american acordat Ucrainei de la începutul ofensivei ruse în februarie 2022.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat marţi aprecierea pentru noul ajutor militar acordat de SUA ţării sale."Apreciem acest semn de solidaritate cu Ucraina, într-o zi simbolică pentru noi - Ziua Europei şi Ziua Victoriei asupra nazismului în cel de-Al Doilea Război Mondial. Împreună ne îndreptăm spre o nouă victorie", a declarat Zelenski, pe Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri