Seful filialei de servicii pentru companii a Deutsche TelekomAG si-a dat demisia, a anuntat, joi, grupul german, iar analistii au interpretat acest gest ca pe un semn de schimbari majore, precum incheierea unui parteneriat strategic international sau chiar vanzarea diviziei T-Systems, informeaza NewsIn

Compania nu a precizat motivele plecarii lui Lothar Pauly, insa aceasta survine dupa ce revista germana Focus a relatat, in editia online, ca directorul filialei a pierdut sustinerea directorului general de la Deutsche Telekom, Rene Obermann.

Potrivit surselor citate de revista, de vina ar fi rezultatele slabe ale activitatii diviziei T-Systems, condusa de Pauly, cea mai mica divizie a grupului, care ofera servicii de internet si telecomunicatii pentru afaceri si posibila implicare a acestuia in scandalul de coruptie declansat in jurul conglomeratului Siemens AG.

Siemens este investigat de catre autoritatile germane si americane pentru suspiciuni de dare de mita care implica sute de milioane de euro. Pauly a negat orice implicare prin avocatul sau in luna ianuarie, cand numele directorului a fost mentionat, in scandal, de Wall Street Journal si s-a spus ca acesta stia de planurile ilegale din cadrul Siemens. "Totul este fals", a spus avocatul lui Pauly, Kurt Kiethe, pentru Reuters.

Deutsche Telekom cauta un partener strategic pentru T-Systems, care are aproximativ 56.000 de angajati, pentru a-si consolida prezenta pe plan international, fara a vinde in totalitate filiala. Unii analisti spun ca plecarea lui Pauly poate insemna ca nu mai este nevoie de un director al filialei pentru ca intelegerea este foarte aproape.

"Plecarea lui Pauly ar putea accelera semnarea acordului de parteneriat strategic sau chiar un semnal ca vanzarea filialei este aproape", a spus un analist.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Despre sharing economy: cum poti castiga bani cu Uber, Airbnb&Breslo