Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile din Africa de Sud au decis includerea României, alături de alte state din Uniunea Europeană, pe lista țărilor ai căror cetățeni pot solicita și obține online viza de intrare în acest stat. Măsura este deja aplicabilă cetățenilor români.

Decizia autorităților de la Pretoria este rezultatul demersurilor MAE, inclusiv prin Ambasada României la Pretoria, prin care s-a urmărit facilitarea procesului de obținere a vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în scop de afaceri sau turism în această țară.

Pentru obţinerea vizei electronice, cetăţenii români trebuie să acceseze pagina web https://ehome.dha.gov.za/ePermit/home - unde, după crearea unui cont de utilizator, pot transmite solicitarea pentru obținerea vizei online.

După validarea cererii, solicitanţii primesc pe email viza electronică, care trebuie tipărită şi prezentată, împreună cu paşaportul, Poliţiei de frontieră la intrarea în Africa de Sud.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care doresc să călătorească în Africa de Sud de a consulta secțiunea Condiții de călătorie de pe pagina de internet a MAE, unde sunt disponibile informații detaliate cu privire la regimul de călătorie în acest stat, precum și pagina de internet a Ambasadei României la Pretoria.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri