Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, la finalul summitului G7, că trupele ruseşti se află în Bahmut, dar oraşul "nu este ocupat", a doua zi după ce Moscova a revendicat cucerirea completă a oraşului.

UPDATE: "Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmut nu este ocupat de Rusia astăzi", a spus Zelenski într-o conferinţă de presă de la finalul summitului G7 din Hiroshima, după o primă serie de declaraţii ambigue înainte de întâlnirea cu Joe Biden, scrie Agerpres.ro.

"Nu pot să împărtăşesc cu voi opiniile tactice ale militarilor noştri. Cel mai dificil ar fi să existe o eroare tactică la Bahmut şi ca oamenii noştri să fie încercuiţi", a adăugat Zelenski.

Știrea inițială

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a părut să confirme pierderea oraşului Bahmut în faţa trupelor ruse, când a fost întrebat înaintea unei întâlniri cu Joe Biden dacă localitatea se mai află sub controlul Kievului.

"Cred că nu", a afirmat preşedintele ucrainean. "Astăzi, Bahmut nu este decât în inimile noastre", a adăugat el, scrie Agerpres.ro.

Rusia a anunţat sâmbătă că a cucerit integral oraşul devastat din estul Ucrainei, ceea ce ar marca sfârşitul celei mai lungi şi sângeroase bătălii din războiul de 15 luni,

"Este o tragedie. Nu mai este nimic în acest loc", le-a mai spus Zelenski jurnaliştilor.

Atacul asupra oraşului în mare parte distrus a fost condus de trupele de mercenari ale Grupului Wagner, al cărui lider Evgheni Prigojin a anunţat anterior în cursul zilei că trupele sale i-au alungat în cele din urmă pe ucraineni din ultimul punct de rezistenţă din oraş.

Ulterior, Kievul a infirmat afirmaţiile lui Prigojin.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri