Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a promis că va transfera controlul asupra orașului ucrainean Bahmut către armata rusă până la 1 iunie, relatează BBC.

Fondatorul lui Wagner a susținut că a capturat sâmbătă orașul Bahmut, dar Kievul spune că încă controlează anumite părți ale orașului. Ucraina spune că trupele sale încă avansează la periferia lui Bakhmut.

Dar Prigojin a spus că trupele sale vor începe joi să predea orașul armatei ruse. „Wagner va părăsi Artemovsk în perioada 25 mai – 1 iunie”, a spus Prigojin într-o înregistrare audio pe Telegram.

Bahmut era cunoscut anterior ca Artemovsk, în onoarea unui revoluționar sovietic, înainte ca Ucraina să-l redenumească.

Evgheni Prigojin a spus că Wagner a stabilit „linii de apărare” în vestul orașului înainte de transfer.

Însă ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a reiterat că forțele sale au încă un punct de sprijin mic în interiorul orașului și avansează la periferie, adăugând că „intensitatea” mișcării lor s-a redus.

Mai târziu, ea a scris într-o postare pe Telegram că trupele ucrainene încă mai controlează „anumite facilități private și sectorul privat din zona Litak” a orașului.

Atacul asupra oraşului în mare parte distrus a fost condus de trupele de mercenari ale Grupului Wagner, al cărui lider Evgheni Prigojin a anunţat anterior în cursul zilei că trupele sale i-au alungat în cele din urmă pe ucraineni din ultimul punct de rezistenţă din oraş.

Ulterior, Kievul a infirmat afirmaţiile lui Prigojin.

Analiştii spun că Bahmut are o valoare strategică mică pentru Moscova, dar capturarea sa ar fi o victorie simbolică pentru Rusia după cea mai lungă bătălie a războiului din Ucraina de până acum.

Mercenarii Wagner și-au concentrat eforturile asupra orașului de luni de zile, iar tactica lor necruțătoare și costisitoare de a trimite valuri de oameni pare să fi erodat treptat rezistența Kievului.

Sursa foto: Captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri