Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost reales după al doilea tur al scrutinului prezidenţial, a anunţat Înaltul comitet electoral al Turciei, scrie AFP, conform Agerpres. Acesta a fost declarat învingător de către comisia electorală cu 52, 14% din voturi, față de 47,86% pentru Kemal Kilicdaroglu după numărarea a 99, 43 dintre urnele de vot.

"Pe baza rezultatelor provizorii, s-a constatat că Recep Tayyip Erdogan a fost reales preşedinte" al ţării, a declarat preşedintele Înaltului comitet electoral al Turciei (YSK), Ahmet Yener, citat de agenţia de stat Anadolu.

La scurt timp după acest anunț, mai mulți lideri ai lumii l-au felicitat pe președintele turc reales, Vladimir Putin fiind printre primii.

Acesta a evocat un "rezultat logic" care oferă "dovada clară" a sprijinului popular pentru politica sa, scrie AFP.

"Victoria în aceste alegeri este rezultatul logic al muncii dumneavoastră devotate la conducerea Republicii Turce, o dovadă clară a sprijinului poporului turc pentru eforturile dumneavoastră de a întări suveranitatea statului şi de a urmări o politică externă independentă", a indicat Putin, potrivit declaraţiilor publicate pe site-ul Kremlinului.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a felicitat de asemenea pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa ca preşedinte al Turciei, spunând că "Franţa şi Turcia au provocări imense de depăşit împreună".

Printre aceste "provocări", preşedintele francez citează, pe Twitter, "revenirea păcii în Europa, viitorul Alianţei noastre euro-atlantice, Marea Mediterană".

"Împreună cu preşedintele Erdogan, pe care îl felicit, vom continua să mergem înainte", a adăugat şeful statului francez.

De asemenea, cancelarul german, Olaf Scholz, i-a adresat felicitări lui Erdogan pentru realegerea sa la preşedinţia ţării, afirmând că Turcia şi Germania sunt "aliaţi apropiaţi", ale căror popoare şi economii sunt profund legate".

"Felicitări preşedintelui Erdogan. Împreună dorim să facem să avanseze agenda noastră comună cu un nou elan", a scris cancelarul Scholz pe Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri