Presa de stat rusă și unele companii apropiate regimului de la Kremlin propun o săptămână de lucru de șase zile pentru a finanța războiul Rusiei în Ucraina - fără salarii suplimentare, scrie Business Insider.

Potrivit unei informări a Ministerului britanic al Apărării, mass-media și grupurile de afaceri susținute de stat "au solicitat Ministerului Economiei din Rusia să autorizeze o săptămână de șase zile pentru angajați în fața cerințelor economice ale războiului, aparent fără plată suplimentară".

Informațiile nu au precizat ce grupuri propuneau această schimbare sau dacă aceasta va fi sau nu aprobată.

De asemenea, ministerul a citat-o pe Margarita Simonyan, redactor-șef al televiziunii media de stat RT și un proeminent propagandist rus, care a declarat săptămâna trecută că cetățenii ar trebui să muncească în fabricile de producție de muniții timp de două ore în fiecare zi, după ce își termină programul obișnuit.

Ziua de lucru suplimentară marchează o schimbare spre "mandatarea cetățenilor pentru a face sacrificii active în sprijinul efortului de război". Ministerul a sugerat că acest lucru reflectă un "sentiment de constrângere socială de tip sovietic" și creează, de asemenea, un ton mai larg în jurul războiului ca un efort comun al Rusiei în care sunt implicați toți cetățenii.

Alte țări, precum Marea Britanie și Spania, au experimentat recent săptămâni de lucru de 4 zile și au constatat rezultate pozitive pentru lucrători. Angajații au raportat că, deși ziua liberă suplimentară a reprezentat o adaptare, aceasta le-a îmbunătățit sănătatea mintală, a redus nivelul de stres și a facilitat revenirea la locul de muncă.

Această măsură vine în contextul în care liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, avertizează asupra unei potențiale revoluții, deoarece familiile elitei rusești refuză să-și trimită copiii să moară în Ucraina.

Săptămâna trecută, Prigozhin a lansat un atac la adresa președintele rus Vladimir Putin pentru modul în care bogații din Rusia trăiesc o viață "grasă și lipsită de griji”, fapt care ar putea declanșa o "revoluție" similară Revoluției ruse din 1917, determinând cetățenii din clasa muncitoare să ia cu asalt "vilele" elitei cu "furci".

"Copiii elitei se ung cu creme și se afișează pe internet, în timp ce copiii oamenilor obișnuiți se întorc acasă în [sicrie] de zinc, sfâșiați", a spus el. "Recomand ca elita Federației Ruse să își adune tineretul și să îl trimită la război", a declarat el.

Sursa foto: Shutterstock / Brehov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri