Membrii Camerei Reprezentanţilor s-au pronunţat cu o foarte largă majoritate în favoarea textului suspendând plafonului datoriei până în 2025, îndepărtând astfel riscul unei posibile incapacităţi de plată a Statelor Unite cu începere din 5 iunie.

Proiectul de lege, care a primit 314 voturi pentru faţă de 117 împotrivă, urmează să fie acum adoptat de Senat, liderul majorităţii democrate dând asigurări miercuri că îl va supune votului "cât mai repede posibil", astfel încât "să evităm incapacitatea de plată".

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că adoptarea legii de suspendare a plafonului datoriei până în 2025 reprezintă un "pas înainte esenţial" obţinut printr-un "compromis al celor două partide".

"Astăzi, Camera Reprezentanţilor a făcut un pas înainte esenţial pentru a preveni pentru prima dată o incapacitate de plată" a Statelor Unite, a declarat preşedintele american într-un comunicat al Casei Albe.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri