Ucraina a început recent să informeze publicul din această țară cu privire la un număr de companii importante care ar sponsoriza războiul dus de Rusia în Ucraina, printre acestea numărându-se Mondelez, Metro, Bonduelle, dar și Procter&Gamble.

Astfel, se poate spune că oficialii ucraineni care au alcătuit această listă pun pe jar comunitatea FMCG la nivel european, ei făcând această informație să circule inclusiv printre diplomații europeni, conform retaildetail.eu.

Acuzațiile formulate se referă fie la faptul că entitățile menționate ar finanța direct războiul din Ucraina prin faptul că nu au încetat să facă afaceri în Rusia, fie că nu respectă întocmai sancțiunile impuse Rusiei.

Dacă despre Bonduelle, spre exemplu, oficialii ucraineni au afirmat și în trecut faptul că ar fi livrat alimente soldaților ruși, lucru pe care compania l-a negat, în acest moment aceștia denunță continuarea operațiunilor Bonduelle în Rusia.

Totodată, mai spun autoritățile de la Kiev, fabrica de lame de ras de la Sankt Petersburg a Procter&Gamble continuă să funcționeze în acest oraș.

Pe de altă parte, CEO-ul Mondelez, Dirk Van De Put, și-a apărat recent poziția de a rămâne pe piața din Rusia, spunând faptul că este "cea mai dificilă decizie a vieții sale", conform sursei citate.

Totodată, acesta mai adaugă faptul că 90% din ceea ce vinde compania în Rusia este produs în această țară, compania angajând o forță de muncă locală de aproximativ 3000 de persoane și cumpărând materie primă de la aproximativ 10.000 de fermieri.

În același timp, compania Metro, singura companie germană rămasă în Rusia, își apără de asemenea poziția de a continua să facă afaceri în această țară, argumentând prin faptul că a condamnat războiul în repetate rânduri.

Nu în ultimul rând, mai notează retaildetail.eu, deși cel mai probabil nu vor fi consecințe la nivel european asupra companiilor de pe această listă, prin această măsură Ucraina speră totuși să aducă prejudicii reputației lor.

Sursa foto: Shutterstock / Alexander Denisenko

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri