Armata ucraineană a lansat un contraatac anticipat împotriva forțelor rusești de ocupație, deschizând o nouă etapă în războiul menit să restabilească suveranitatea teritorială a Ucrainei și să păstreze sprijinul occidental în lupta sa împotriva Moscovei, scrie Washington Post.

Patru membri ai armatei, inclusiv ofițeri, au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu au fost autorizați să discute public despre evoluțiile de pe câmpul de luptă.

Trupele ucrainene includ unități specializate de atac înarmate cu arme occidentale și antrenate în tactici NATO. Bloggerii militari ruși au raportat, de asemenea, lupte grele în regiunea Zaporizhzhia, o parte a liniei frontului care a fost considerată de mult timp ca fiind o locație probabilă a noii campanii ucrainene. Tăind spre sud prin câmpurile plate din Zaporizhzhia, forțele Kievului ar putea avea ca obiectiv să rupă așa-numita punte terestră dintre Rusia continentală și Peninsula Crimeea ocupată, tăind liniile de aprovizionare rusești cruciale.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat unele părți din regiunea sudică Kherson, vizitând zonele afectate de dezastru și vorbind cu persoanele evacuate după ce avariile la barajul Kakhovka au provocat inundații devastatoare și au lăsat multe persoane fără adăpost.
acum 12 minute

Contraofensivă se defășoară pe fundalul inundațiilor

Contraofensiva se intensifică pe măsură ce criza se accentuează în regiunea Kherson din sudul Ucrainei, unde o breșă în barajul și centrala hidroelectrică Kakhovka, controlate de Rusia, a trimis marți apa peste malurile râului Nipru și în zeci de comunități rezidențiale atât în teritoriile ucrainene, cât și în cele controlate de Rusia. Inundațiile vaste au redesenat, de asemenea, câmpul de luptă în acea parte a frontului de sud.

Oficialii ucraineni au declarat în repetate rânduri în ultimele zile că nu vor face un anunț oficial că a început contraofensiva și că nicio acțiune unică nu va marca începutul acesteia.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri