Meta face primii pași concreți pentru lansarea propriului "Twitter". Prin urmare, conducerea companiei le-a prezentat angajaților săi planurile pentru noua rețea de socializare care să concureze cu cea a lui Elon Musk.

Astfel, printre facilitățile care vor fi disponibile pentru viitorii utilizatori ai acestei platforme, se numără și faptul că le va permite acestora să urmărească conturi pe care deja le urmăresc pe Instagram, conform BBC.

"Experimentăm o platformă descentralizată de sine stătătoare pentru distribuirea de actualizări sub formă de text", a declarat un reprezentant al companiei, conform aceleiași surse.

Gigantul tech plănuiește de altfel să lanseze platforma în viitorul apropiat, deși o dată anume privind în acest sens nu a fost comunicată.

Cu toate acestea, notează BBC, au existat speculații conform cărora acest lucru s-ar putea întâmpla în prima parte a lunii iunie.

De asemenea, se mai arată în informarea făcută de publicația britanică, anumite capturi de ecran cu felul în care va arăta viitoarea platformă s-au scurs deja în mediul online, acestea fiindu-le arătate anterior anagjaților Meta.

Totodată, mai spune BBC, platforma de socializare bazată pe text, care are denumirea de lucru de P92, ar putea deveni o competiție mai serioasă pentru Twitter decât alte platforme precum BlueSky sau Mastodon.

Acestea din urmă cunt cunoscute pentru faptul că au atras utilizatori care erau dezamăgiți de Twitter, dar au eșuat în a căpăta tracțiunea dorită, din moment ce multor internauți le-a fost greu să pornească de la zero cu o nouă comunitate de urmăritori.

Cu toate acestea, Meta sugerează că acesta nu va fi cazul și de această dată, din moment ce comunitatea Instagram - din care utilizatorii noii rețele vor putea să "importe" urmăritori - numără aproximativ două miliarde de utilizatori, mult mai mult decât cei 300 de milioane care se presupune că ar fi activi pe Twitter.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri