Dolarul a stagnat luni in apropiere de cotatia maxima a ultimelor opt saptamani fata de euro si respectiv la cea mai tare valoare din ultimii patru ani si jumatate fata de yen, deoarece investitorii estimeaza ca Federal Reserve nu va reduce dobanda cheie in acest an, potrivit NewsIn.
Investitorii au continuat sa urmareasca active care pot genera castiguri mari in tranzactiile speculative, fapt care a exercitat presiuni asupra yenului japonez, dar a contribuit la aprecierea lirei sterline, a dolarului australian si a celui din Noua Zeelanda pana la cotatii record din ultimii cativa ani.

O scadere cu peste 8% a indicelui compozit Shanghai, indicele principal al bursei din China, a convins investitorii sa renunte la tranzactiile speculative, din cauza ingrijorarii din cauza riscurilor posibile, iar acest lucru a acordat yenului o scurta pauza. Pauza a fost insa foarte scurta, deoarece jucatorii de pe pietele internationale au reactionat calm la scaderea cotatiei actiunilor.

Analistii au spus ca dolarul este tare si deoarece statisticile pentru piata americana a muncii publicate la sfarsitul saptamanii trecute au indicat ca in mai numarul locurilor noi de munca din economia americana a urcat peste estimarile analistilor, pana la 157.000. Statisticile americane publicate au convins investitorii ca sistemul american de banci centrale, Federal Reserve, nu se grabeste sa scada dobanda cheie de la actualul nivel de 5,25%.

"Jucatorii de pe pietele internationale continua sa nu mai mizeze pe reduceri ale dobanzii cheie, iar sansele ca dobanda de politica monetara americana sa scada in acest an s-au diminuat cu 15%, ceea ce a contribuit la aprecierea dolarului", a spus un strateg pentru piete valutare internationale de la Bank of America, Kamal Sharma, citat de Reuters.

Euro a stagnat la cotatia dfe 1,3447 dolari/euro, in apropiere de maximul ultimelor opt saptamani, de 1,3391 dolari/euro, atins la sfarsitul saptamanii trecute. Cotatia monedei europene nu a fost influentata de statisticile Eurostat care au aratat ca preturile la producator din zona euro au crescut cu 0,4% in aprilie, spune Reuters.

Dolarul a stagnat fata de moneda japoneza, la cotatia de 122,02 yeni/dolar, in apropiere de cotatia maxima de 122,14 yeni/dolar, atinsa la sfarsitul saptamanii trecute, foarte apropiata de valoarea maxima a ultimilor patru ani si jumatate, de 122,20 yeni/dolar, inregistrata in ianuarie.

Euro a stagnat fata de yen la cotatia de 164,04 yeni/euro, in apropiere de cotatia istorica record de 164,33 yeni/euro atinsa saptamana trecuta.

"Yenul este cotat foarte strans, iar marcarea de pozitii pe termen scurt a atins un maxim de la mijlocul lui februarie, deci exista riscuri privitoare la o corectie", a declarat pentru Reuters un strateg pentru piete valutare internationale de la banca Dresdner Kleinwort de la Frankfurt, Michael Klawitter.

"Este foarte probabil ca apetitul pentru risc sa se mentina totusi, iar o eventuala corectare a pozitiilor de tranzactionare a yenului ar fi vremelnica", a adaugat Klawitter.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri