Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a anuntat marti ca a achizitionat cele 191,3 milioane actiuni din divizia sa Arcelor Brasil tranzactionate pe piata, majorand participatia sa pana la 96,6%, relateaza NewsIn.
Arcelor Mittal a precizat ca va delista aceasta divizie. Grupul siderurgic declarase anterior ca va delista aceasta divizie in cazul in care va achizitiona doua treimi sau mai mult din actiunile de pe piata.

Arcelor Mittal a precizat ca va plati 3,699 miliarde dolari plus 27 milioane actiuni pentru actiunile de pe piata ale grupului brazilian, pretul total ridicandu-se la 5,412 miliarde dolari, suma fiind platita pentru a-si majora participatia de la nivelul precedent, de 67.1%.

Vanzarea actiunilor detinute de actionarii care au decis sa nu puna pe piata actiunile proprii va incepe la data de 5 iunie, urmand a se finaliza la data de 4 septembrie, conform legislatiei brazilienea pietei financiare.

Arcelor Mittal a precizat ca doreste sa rascumpere toate actiunile ramase, avand in vedere ca momentan actiunile prezente pe piata reprezinta mai putin de 5% din capitalul de actiuni al Arcelor Brasil.

Arcelor Mittal, care a anuntat ca doreste sa devina estitate unica in cursul lunii iulie a acestui an, depasind de peste trei ori cel mai apropiat rival si beneficiind de o productie anuala de peste 100 de milioane de tone de otel.

Grupul Mittal Steel a prezentat la data de 26 iulie 2006 oferta de preluare a 90% din grupul siderurgic rival Arcelor, pentru care a platit 25 de miliarde de euro. Compania detine 61 de uzine in 27 de tari, ofering slujbe unui numar de peste 320 de mii de persoane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri